Jdi na obsah Jdi na menu

Program pro děti na Ukrajině

30. 1. 2024
Ukrajina 12-14.1.2024 s Aňa Ponková, Stanislav Mikulík, Peter Cebo, Jan Jureček a Kája.
Chci se s vámi podělit o pár veršů z Bible. Jak tak přemýšlím o čase jak rychle plyne, kolik toho drahocenného času věnujeme práci, svým koníčkům a mnoho dalším činnostem. Čas na děti nám už moc nějak nezbývá - natož na ty, které nejsou ty "naše" vlastní.
V Markovi 10:13-16 se píše jak Pán Ježíš přistupoval k dětem:
Tu mu přinášeli děti, aby se jich dotkl, ale učedníci jim to zakazovali. Když to Ježíš uviděl, rozhněval se a řekl: "Nechte děti přicházet ke mně, nebraňte jim, neboť takovým patří království Boží. Amen, pravím vám, kdo nepřijme Boží království jako dítě, jistě do něho nevejde." Objímal je, vzkládal na ně ruce a žehnal jim. (Marek 10:13 – 16)
V jiném parafrázovaném překladu:
Tu přišly maminky a přinášely své děti k Ježíšovi, aby jim požehnal. Jeho žáci je však odháněli se slovy: "Učitel má důležitější práci. Neobtěžujte ho!" Ale když Ježíš uviděl, jak nevlídně se jeho žáci chovají, zamrzela ho tato jejich nelaskavost a řekl jim: "Jen nechte ty děti, ať ke mně mohou přicházet, a nebraňte jim. Protože takovým patří království Boží. Buďte jisti tím, co říkám: Kdo nepřijde k Bohu jako malé bezmocné dítě, ten nikdy nevejde do království Božího."
A bral děti do náručí a vkládal na ně ruce a žehnal jim.
Přeji všem pokojný a radostný čas.
 

Náhledy fotografií ze složky Ukrajina 12-14.1.2024

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář